Reflexions d’estiu

Tot i en ple període vacacional em ve de gust escriure quatre línies de les reflexions que vaig fent mentre les neurones estan en cert estat de repòs.

Durant aquests mesos he tingut l’oportunitat de fer uns tallers sobre alimentació equilibrada i bons hàbits al casal de l’escola de la meva filla, crec que és molt important que des de ben  petits els nens sàpiguen quins aliments són més adients per a ells, Fer pedagogia sobre una bona alimentació és bàsic per tenir una població sana.

Una de les idees que sempre intento transmetre a petits i grans, a banda del nul consum de sucre i el baix consum de llet de vaca, és el de la necessitat de tenir una dieta altament rica en fruites i verdures.

L’estiu és una època molt bona per gaudir de la fruita i per tant d’iniciar els més menuts en el seu consum regular. Els préssecs, les nectarines, la síndria, el meló, la pinya, les fuites tropicals, les mores, etc… Són fruites sucoses, refrescants, visualmemt molt atractives i riques en vitamines i minerals, En forma de macedònies, batuts o a talls, fruint-les a mossegades

Refresqueu els vostres àpats amb amanides. El tomàquet, el pebrot, el cogombre, la ceba,  els enciams de diferents textures, la rúcula, els canonges, la pastanaga i els germinats no poden faltar en una taula d’estiu! D’ells n’obtindreu també minerals, vitamines, aigua, fibra, antioxidants i us carregaran les piles.

Les altes temperatures ambientals no conviden a menjar plats calents i pesats, per això els arrossos, els llegums, la pasta i els cereals són bones opcions per utilitzar com a base d’una amanida freda amb verdures!

Bon estiu!

Fruites estiu

 

 

 

 

 

 

 

 

Els dies són llargs i la calor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s