Mou-te contra el càncer

make-time-break-time

Mantenir-se actiu disminueix el risc de determinats tipus de càncer. Aquesta és la bona notícia

Un estudi, publicat el mes de juny al Journal of the National Cancer Institute, constata que la inactivitat  pot jugar un rol important sobre el risc de tenir un càncer.

L’anàlisi investiga el comportament sedentari i la incidència de càncer tenint en compte varis indicadors del fet de seure,  incloent-hi les hores de mirar la TV, el temps d’oci i  la jornada laboral. En total aquesta anàlisi inclou 43 estudis sobre 400 mil persones. Les dades s’obtenen a través de qüestionaris i entrevistes realitzades als participants sobre els seus nivells d’inactivitat.

Quan es comparen  nivells més alts de sedentarisme amb els més baixos, l’estudi troba un risc més alt de càncer de colon, endometri i pulmó. En part podria deure’s, i sobretot en els casos de càncer d’endometri i de colon, a la relació entre el fet de mirar la televisió moltes hores i els mals hàbits alimentaris que això podria comportar.

Aquesta correlació entre el sedentarisme i la incidència de determinats tipus de càncer podria veure’s mitigada per altres factors com el sobrepès i l’obesitat. Un estil de vida sedentari va lligat gairebé sempre amb un alt risc de tenir sobrepès.

Entendre els mecanismes pels quals els comportaments sedentaris es poden lligar al risc de càncer és una àrea de recerca encara poc explorada.  Fent una ullada a la literatura que hi ha publicada actualment sobre el sedentarisme i aquests mecanismes, sembla que la quantitat de greix, la inflamació i la resistència a la insulina són  clau i semblen importants en el procés.

Les investigacions de l’Institut Americà per la Recerca del Càncer (AICR) posen de manifest que amb una activitat de com a mínim 30 minuts al dia  es redueix el risc de càncer d’endometri, de pit, en la menopausa, i el càncer de colon.

mou-te

MOU-TE!!!!

Font : http://www.aicr.org/cancer-research-update/2014/june_25/cru_inactivity-cancer-risk-latest-research.html

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s