Pa de pagès i les propietats del pa

Divendres passat el gremi de flequers va posar a la venda  un dels nostres pans més genuins amb una Indicació Regional Protegida (IRP), això vol dir que el Pa de pagès català, denominat amb aquest nom, passa per un procés d’el·laboració controlat i normatitzat que en garanteix unes qualitats organolèptiques determinades i una qualitat òptima.

“El Pa de Pagès Català es defineix com un pa tradicional, rodó, de crosta cruixent, molla tendra i alveolat gran, on com a mínim el format es realitza de forma manual. Tot el procés es realitza seguint una elaboració tradicional, amb fermentacions lentes, coent sempre les masses en forns de solera refractària”.

En aquesta web trobareu els forns adherits a aquesta campanya.

http://www.padepagescatala.org/on-comprar/

A la ciutat de Barcelona podeu trobar-lo a:  Forn Boix, Forn Mistral, Fleca Balmes, La Forneria, Cal Mingo Flequers i Pastissers, Forn Vilamala, Elías Forners, Forn de pa Puiggròs, Cal Moliné, entre d’altres.

Pel que fa a les qualitats del pa a nivell nutricional, senzillament dir-vos que és un aliment essencial a incloure en la nostra alimentació per l’alt contingut en hidrats de carboni complexes (midó) i per la baixa composició en greixos. És ric en gluten, una proteïna que ens arriba a través del blat, en vitamines del grup B i minerals.

Recordem que una alimentació equilibrada comporta una ingesta entre un 55% i un 65% d’hidrats de carboni i el pa n’és una font extraordinària i ens dóna molt de joc a l’hora d’introduïr-lo als nostres àpats.

Fins i tot en les dietes d’aprimament és recomanable  per esmorzar uns 35 grams de pa acompanyats d’una font de proteína com ara, el gall dindi o la tonyina.

Així mateix és molt recomanable per als infants a l’hora esmorzar o berenar, el pa amb oli, amb tomàquet, amb formatge, amb pernil i fins i tot amb una presa de xocolata.  Us recomano els pans amb xocolata incorporada de Turris o del Forn Mistral.

En un altre moment parlarem del pa integral i  de les seves virtuts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s