Renta’t les mans abans d’asseure’t a taula.

Darrerament en els WC dels restaurants observo com la gran majoria de persones que entren al lavabo  no es renten les mans quan en surten.

Tot i ser una acció imprescindible i lògica d’higiene personal, i de salubritat, molta gent no pensa a passar-se un xic d’aigua i sabó per les mans. Aleshores posen la mà al pany, obren la porta, enretiren la cadira, agafen els coberts i el pa amb els dits i continuen la seva vida amb les seves mans aparentment “impol·lutes”.

Actualment les cabines de telèfons s’utilitzen ben poc d’ençà de l’ús generalitzat del mòbil, però abans, que la gent les utilitzava més sovint, de tant en tant apareixien uns adhesius enganxats als auriculars que hi figurava la inscripció “Higienitzat x dia “. El fet és que un bon dia es va detectar que els auriculars de les cabines tenien una població d’enterobacteris -com l’ Escherichia coli-, bacteris que tan sols es troben al tub digestiu dels animals. El fet de trobar aquests bacteris a les cabines telefòniques va fer pensar que hi havia una gran majoria de gent que no es rentava les mans quan feia ús dels WCs.

Amb aquest escrit vull posar de manifest la gran importància del rentat de mans i apel·lar a la higiene personal per evitar gastroenteritis d’origen desconegut i altres infeccions de diversa naturalesa, i més ara que s’apropa l’estiu. Seria convenient que, en un entorn on la gent mengem i ens emportem les coses a la boca per ingerir-les, rentar-se les mans es convertís en un hàbit. Estic segura que ens estalviaríem més d’un mal de panxa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s