La dieta mediterrània redueix el risc de diabetis

 

Experts de la URV han participat en el projecte Predimed. Els grups de persones més afavorits seguien una dieta reforçada amb oli verge i fruita seca.

Les persones adultes que segueixen les recomanacions d’una dieta mediterrània amb suplement d’oli d’oliva i fruita seca presenten un 52% menys de risc de desenvolupar diabetis en comparació amb les persones que es limiten a seguir una dieta baixa en greixos vegetals i animals (recomanació de l’Associació Americana del Cor per prevenir les malalties cardiovasculars). Aquesta és la principal conclusió de l’estudi fet pel node de Reus del projecte Predimed (Prevenció amb Dieta Mediterrània).
L’estudi l’ha portat a terme l’equip de nutrició humana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira Virgili (URV) i el Ciber obesitat i nutrició de l’Instituto de Salud Carlos III en col·laboració amb l’Institut Català de la Salut. Els resultats de l’estudi han estat publicats a la revista Diabetis Care.
La xifra: 418 persones d’entre 55 i 80 anys han participat durant quatre anys en l’estudi portat a terme pels experts de Reus.
La investigació s’ha desenvolupat durant quatre anys fent un seguiment de 418 persones d’entre 55 i 80 anys. Els participants van ser dividits en tres grups. Un grup va seguir les recomanacions de la dieta baixa en greixos, mentre que els altres dos havien de seguir una dieta mediterrània reforçada amb oli d’oliva verge i fruita seca. Els resultats indiquen que els dos grups amb dieta mediterrània presenten un 52% menys de risc de diabetis que els que van seguir la dieta baixa en greixos.
“La dieta mediterrània ajuda a millorar l’estat inflamatori i la capacitat d’oxidació, i això podria explicar en part aquesta reducció del risc”, va destacar el doctor Jordi Sales Salvador, director de l’estudi. A més, va recalcar que l’oli d’oliva també ajuda a prevenir la resistència a la insulina, que és un dels desencadenants de la diabetis. El mateix equip d’investigadors ja va concloure, ara fa dos anys, també dins del projecte Predimed, que la dieta mediterrània amb oli d’oliva verge i fruita seca ajudava a prevenir les alteracions metabòliques.

Noticia apareguda a l’Avui del dia 28/10/10

Un pensament sobre “La dieta mediterrània redueix el risc de diabetis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s