Menjar escombraria?

Ahir a la tarda vaig estar escoltant per la radio a l’Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, del qual sóc una gran seguidora. El  Dr. Mariné va comentar que no s’ha confondre la dieta escombraria amb el menjar escombraria, ho subscric totalment.

Personalment també sóc de l’opinió que no totes les hamburgueses són dolentes ni totes les patates fregides perjudicials. El que realment no és saludable  és el fet de menjar a diari aliments que aporten una quantitat molt important de greixos, sucres i sodi a la nostra dieta.

Per altra banda, és evident que tant els greixos, com els sucre com el sodi han de formar part de la nostra alimentació en quantitats moderadament baixes. El cos les necessita per funcionar.  Així doncs podem estar tranquils si de tant en tant assaborim una hamburguesa amb unes patates fregides d’acompanyament o ens mengem una pizza cruspideta en un forn de llenya.  I encara podem estar més tranquils si aquesta hamburguesa amb patates  o aquesta pizza formen part d’una dieta que inclou verdures i fruites, cereals integrals, llegum, peix blau, llets fermentades i una dosi de 30 minuts diaris de caminar.

És clar que una dieta a base d’entrepans, hamburgueses i carns greixoses, patates fregides, pizzes, gelats, begudes ensucrades, brioxeria industrial, pasta refinada i dolços ens obrirà el camí cap a l’obesitat, la diabetes, la hipertensió i unes quantes cosetes més.

Per això és important que des de ben petits sapiguem que cal menjar de tot i que, permetre’s un caprici de tant en tant és,  fins i tot, necessari per a l’anima.

La tasca dels pares en l’educació en el menjar, avui,  és vital per a tenir adults sans el dia de demà.

Un pensament sobre “Menjar escombraria?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s